43. rocznica strajków w łódzkim MPK

Z okazji 43. rocznicy strajku w łódzkim MPK, jak co roku, 26 sierpnia o godz. 13:00, przed Tablicą Pamiątkową w Łodzi przy ul. Kraszewskiego 7/9 odbyła się uroczystość zorganizowana przez Komisję Międzyzakładową NSZZ „Solidarność” w MPK Łódź sp. z o.o. Na uroczystość przybyli m.in. minister Włodzimierz Tomaszewski, wicewojewoda łódzki Marcin Buchali, wicemarszałek województwa łódzkiego Robert Baryła, wiceprezydent Łodzi Adam Wieczorek, naczelnik archiwum łódzkiego Oddziału IPN Paweł Perzyna, prezes Łódzkiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej Marek Michalik, o. Józef Łągwa z parafii Najświętszego Imienia Jezus oraz byli i obecni działacze łódzkiej „Solidarności”. Zebrani wysłuchali wystąpień przewodniczącego Komisji Międzyzakładowej NSZZ „Solidarność” w MPK Łódź Marka Grzelczaka oraz przewodniczącego łódzkiej „Solidarności” Waldemara Krenca, a następnie złożyli pod Tablicą kwiaty. Oprawę muzyczną uroczystości zapewniła orkiestra dęta MPK Łódź.

Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie.